Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

01.01.1970 2254

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

      Cumhuriyet İlköğretim Okulu ilçemizin tepe mahallesinde yer almaktadır. Yapımına 1984 yılında başlanmıştır. İnşaatı 2 yılda tamamlanmıştır. Tek katlı ve 5 derslikli olarak İlkokul konumunda 03 KASIM 1986 tarihinde 211 öğrenci, 6 Öğretmen, 1 Müdür Vekiliyle normal öğretime başlamıştır. Okulun 2. yılı öğrenci mevcudunun artması nedeniyle İkili öğretime geçilmiştir. Okulun sıra, masa, soba vb. temel ihtiyaçları Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanmış diğer ihtiyaçlar ise öğrenci velilerinin katkılarıyla karşılanmıştır. Okul bahçesinin Doğu sınırı Belediyenin katkısıyla duvarla çevrilmiş olup Güneydoğu kısmı ise İl Özel İdaresi tarafından duvarla çevrilmiştir. Okul bahçesi Köy Hizmetleri Müdürlüğünden yardım sağlanarak kademeli olarak düzenlenmiş daha sonra okulun önü Taşova Belediyesi tarafından parke taş ile döşenmiştir.

       Okula gelir sağlamak amacıyla 1987 yılında Cumhuriyet İlkokulu Koruma ve Güzelleştirme Derneği öğrenci velilerimiz tarafından kurulmuştur. Okulun isminin değişmesiyle birlikte Derneğin ismi de Cumhuriyet İlköğretim Okulu Koruma ve Güzelleştirme Derneği olarak değişmiştir. Dernekler kanunundaki değişiklikler nedeniyle 2004 Mayısında Koruma derneğinin görevine son verilmiş olup Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği olarak görevine devam etmektedir.

      1991 yılında kat ilavesi yapılarak derslik sayısı 10 ‘a çıkarılmış buna rağmen öğrenci sayısının sürekli artması nedeniyle ihtiyaca cevap veremediğinden 2002 Haziran ayında Ek bina yapımına başlanmıştır. 3 ay gibi kısa zamanda B Blok tamamlanmıştır. Okulumuz 10 Dersliğe, yeni Ana Sınıfına, Kalorifer tesisatına, Fen Laboratuarı ve İş Atölyesine kavuşmuştur. 2002–2003 Eğitim Öğretim yılından itibaren normal öğretime geçilmiştir.

      İlkokul olarak ilk mezunlarını 1991 yılında 39 öğrenciyle vermiştir. 1996–1997 Eğitim Öğretim yılında İlköğretime dönüştürülen okulumuzdan o tarihe kadar 597 öğrenci İlkokul Diploması almıştır. İlköğretim Okulu olarak ilk mezunlarını 1998 yılında 31 öğrenciyle vermiştir.

      2012–2013 öğretim yılında tüm Türkiye’de 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi nedeniyle okulumuz ortaokula dönüştürülmüş olup “CUMHURİYET ORTAOKULU” adı altında eğitim-öğretim vermeye devam edilmektedir.